(recept
si oblíbilo 95 návštěvníků)
JAHODOVÁ MARMELÁDA - RECEPT Z MMB, Z KOMENTÁŘŮ, ALE POTŘEBUJI SI HO ULOŽIT JAKO RECEPT, TAK PROTO HO ZNOVU UVÁDÍM :o)
Potřebné ingredience
Marmeláda: 1 kilo jahod rozmačkám / nechám i větší kousky / přimíchám 0,5kg cukru krupice a dám 24 hodin do lednice. Druhý den svářím na pánvi / na dvou je to rychlejší / naleju 2-3 naběračky a když se dělají cestičky je hotovo. Nic jiného se tam nepřidává. Jde to rychle. Pak naliji do skleniček a zavařím 20 min na 80st. Děláváme to již několik let a je moc dobrá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
29. 8. 2019, 22:18


nahlásit

damilka
(upraveno)
15. 6. 2018, 13:07
Parádní snadný recept na marmeládu
. Vyzkoušela jsem z kila jahod a podle komentářů jsem ani nazavařovala. Jednu skleničku jsem hned vyzkoušela a marmeláda má krásnou barvu, vůni i chuť i konzistenci. Určitě zkusím ještě z meruněk a rybízu.


nahlásit

ria
(upraveno)
8. 6. 2018, 10:34
Prosím nevíte někdo ztuhne i s umělým sladidlem třeba sypkou stévií?
nahlásit

horackm
(upraveno)
3. 6. 2018, 20:42
dnes jsme byli na samosběru, sice jsem marmeládu neměla v plánu, ale dle receptu a komentářů to vypadá na rychlovku, tak asi z 1 kg vyzkouším

nahlásit

Preburda
(upraveno)
3. 6. 2018, 14:09






nahlásit

Lennie
(upraveno)
1. 6. 2018, 8:48
To zní dobře, vyzkouším

nahlásit
Mia 5
(upraveno)
1. 6. 2018, 7:15



nahlásit

bakyka
(upraveno)
30. 5. 2018, 22:22
Tímto způsobem dělám marmelády už asi 20 let a z jakéhokoliv ovoce - jahody, meruňky, broskve, borůvky, ostružiny, dokonce i rebarboru s třešněmi, no prostě co se nám na zahradě urodí nebo co nasbíráme v lese. Dávám vždy 0,5 kg krystal.cukru na 1 kg rozmačkaného ovoce. Někdy ale dám cukru i méně (40 dkg) podle sladkosti ovoce. Fígl tady u tohoto postupu spočívá v tom, že rozmačkané ovoce nalijeme v malém množství na velkou pánev ( cca 3-4 naběračky) a za stálého míchání vaříme na velmi silném plameni ( na nejvyšší stupeň), voda se tak rychle odpaří, směs začne houstnout (cukr karamelizuje), směs už není vodnatá, ale je taková sklovitá a za vařečkou se začne dělat cestička. To je ten správný okamžik, kdy je hotovo a honem naliji do skleničky, po naplnění skleničky ihned zavíčkuji a otočím dnem vzhůru. To je všechno. Vůbec NESTERILIZUJI. A marmeláda vydrží i dva roky, to když jsme ji zapomněli ve špajzu zabarikádovanou jinými dobrotami Do marmelády nemusíte dávat žádné želírovací ani jiné přípravky. Navíc tímto rychlým způsobem si ovoce zachová svoji barvu, takže marmeláda opravdu krásná už na pohled a navíc bez jakékoliv chemie. A opravdu vynikající. Prostě Bio kvalita
Jde to rychle, zrovna dnes jsem dělala marmeládu z 1,5 kg jahod a za půl hodiny bylo hotovo


nahlásit

Ivacha
(upraveno)
22. 6. 2019, 21:53
@bakyka
Eliško, jako napoprvé byla obava, co a jak, ale musím všem, které jsou na tom stejně jako jsem byla já, ubezpečit, že je to jednoduché a od vás přesně popsané, i s cestičkou za vařečkou
Po první pánvi se obavy vytratily a vše šlo jako po másle. Skvělý a rychlý návod na marmeládu, už ji jinak dělat nebudu, a na konci nádherná barva a konzistence. Moc díky za rady, všem doporučuji, přesně jak píšete, bez utrácení za další želírfixy, bez chemie, bez ztráty vitamínů





nahlásit

bakyka
(upraveno)
26. 6. 2019, 15:13
@Ivacha
děkuji a jsem moc ráda, že se marmeláda povedla


nahlásit
hacík
(upraveno)
31. 5. 2018, 8:52
@bakyka
ELIŠKO, PROSÍM A JE DOST HUSTÁ? UŽ JI MÁM NA PÁNVI A TAK JSEM ZVĚDAVÁ, VŽDY JSEM SVÁŘELA V HRNCI HANA



nahlásit

bakyka
(upraveno)
31. 5. 2018, 22:45
@hacík
Hani, omlouvám se, marmošku už máte asi ve skleničkách, ale dnes jsem měla náročný den a k PC se dostávám až teď. Nebojte, marmeláda je hustá tak jak má být, neteče a ani není zase tuhá jak beton. Musíte opravdu vyvařit tu vodu a až se za vařečkou začne dělat cestička, tak je hotovo a můžete lít do skleničky. Mně se jednou stalo, že jsem to chtěla mít jóóó pojištěné, tak jsem to převařila, bylo to moc husté, to už jsem poznala i na pánvi, a pak jsem to ze skleniček málem dolovala kladivem
Zkuste si malý test - když naplněnou skleničku po jejím vychladnutí otočíte zase dnem dolů, tak marmeláda nespadne, drží u víčka.

nahlásit
hacík
(upraveno)
1. 6. 2018, 6:55
@bakyka
díky moc za zprávu, už je marmoška hotová, je skvělá a neteče, udělala jsem 51 skleniček od dětské výživy a šlo to opravdu nádherně, zase jsem o něco "chytřejší", vnoučata se už těší na palačinky s marmeládkou ostatní ovoce tedy zkusím taky, jestli něco bude a tím suchem to nespadne, díky za podporu Hana
nahlásit

bakyka
(upraveno)
1. 6. 2018, 14:06
@hacík
tak to mám radost, že se vám marmeláda podařila, ať se daří i nadále


nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 5. 2018, 21:20

nahlásit
hacík
(upraveno)
30. 5. 2018, 18:00
našla jsem vaši marmeládu, prosím, jak dlouho vydží a nekazí se? Hana


nahlásit
brasule
(upraveno)
3. 8. 2016, 16:17
Dobrý den, Vaši marmeládu vařím už několik let a je výborná. Zkoušela jste to i jiným ovocem např. z borůvek ? Děkuji Jana



nahlásit
T.E.D.Y
(upraveno)
29. 6. 2013, 14:27
Prosím jak dlouhou má takto zavařená marmeláda trvanlivost asi dekuju
nahlásit
laskonka333
(upraveno)
21. 6. 2013, 14:52
Toto je bio idem spraviť

nahlásit
ewytka
(upraveno)
21. 6. 2013, 13:55






nahlásit

dodi
(upraveno)
30. 6. 2010, 20:27
Dobrý večer Pavli
včera jsem dělala marmeládu z jahod, podle vašeho receptu a chci moooc poděkovat
...marmeládka je super a i když jsem vyloženě nezkušená v marmeládách, tak se povedla a je moc dobrá
..chválí i ostatní, takže ukládám do oblíbených a budu tak dělat.. jde to samo a je Bio
Pavlína











nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
14. 6. 2010, 12:09
Tak moje mamka podobně dělala vždy bohužel nevím přesně já bych řekla že se měla dyl vařit a da se pro konrolu kapnout na taliř ten za chvíli dat svisle jak teče ještě vařit .MARIA
nahlásit

Kaťulka
(upraveno)
9. 6. 2009, 17:59
Pavli, včera táta zkoušel dle receptíku marmošku, a má ji dost řidkou?

nahlásit

popie
(upraveno)
13. 7. 2009, 12:17
@Kaťulka
Kato, ja ji mela tuhou, ale neporadim Vam, proc Vy ne, protoze nejsem zkusena v marmeladach.
nahlásit